Menu

7/25/2012

Haftanın Kendin Yap Projesi- Eskitilmiş Gömlek / DIY - Tie Dye Denim Shirt

Gerek çamaşur suyu, gerek başka benzeri madde kullanılsın, eski görünümlü ,ağartılmış kıyafetlerin görüntüsünü çok seviyorum. Yıpranmışlık hissinin bana daha modern bir görüntü verdiğini düşünüyorum. Bugün sizlerle, çok hoşuma giden bir kendin yap projesini paylaşmak istiyorum. Hep beraber Kot gömleğimizi ağartma işlemi yapacağız. Projenin bu kadar kısa ve kolay biçimde nasıl gerçekleştiğine şaşıracaksınız. Hadi öyleyse, başlayalım mı? :)

İlk önce ihtiyacımız olanlar
  • Denim bir gömlek
  • Çamaşır suyu
  • Lastik bantlar
  • Lastik eldiven
  • İşlemi gerçekleştirmek için yeteri büyüklükte plastik bir kap

Whether it is with bleach or something close to that,  I love the looking of old and tie dyed clothes. Today I wanna share you one of my favorite summertime projects. We will grab our favorite denim shirt. Now Let's start, and see how easy is ! :)

You’ll need:
  • bleach
  • rubber bands
  • rubber gloves
  • plastic container
Eğer gömlek  önceden yıkanmamış ise, ilk önce çamaşır makinesinde yıkayın. İlk önce lastik bantlarla kolları bağlamaya başlayın. Bu işlemin yapılışında doğru veya yanlış yok, sadece akordeon şeklinde bağlamanız yeterli olacaktır.

If the shirt hasn’t already been pre-washed, run it through the washing machine first. Start binding the sleeves first. There is no right or wrong way to do this but try to keep it somewhat in an accordion-like fold so the exposed areas stay consistent.


Kolları bağladıktan sonra,  daha fazla bant kullanarak gömleğin gövdesini de aynı şekilde bağlıyoruz.

After the sleeves are tied, crumple the body of the shirt. Bundle and reinforce with extra rubber bands.


Bir plastik kap içine  3 litre su ve 3 litre ağartıcı/çamaşır suyu  dökün. Lastik eldiven kullanarak, çamaşır suyu karışımı içine gömleği yerleştirin.

Pour 3 quarts of bleach and 3 quarts of water into a plastic container. Using rubber or plastic gloves, place the shirt into the bleach mixture.


Gömleği yaklaşık 15-20 dakika bekletin.Eğer gömlek tamamen suya daldırılmış değil ise, her bir tarafında yaklaşık 15 dakika verin. İlk 15 dakikadan sonra dikkatlice izleyin - renk açılmaya başladığında gömleği suyun içinden çıkartın, llastik bantları da çıkartarak , temiz suda iyice durulayın.

Let the shirt sit for approximately 15-20 minutes. If the shirt isn’t completely submerged, give it about 15 minutes on each side. Watch it carefully after the first 15 minutes – as soon as the color starts to lighten, remove it from the bleach. Snip off the rubber bands and rinse thoroughly with water.


Ve eskitilmiş denim gömleğimiz giyilmeye hazır!

And your denim tie dye shirt is ready to wear!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...