Menu

7/31/2012

Haftanın Kendin Yap Projesi: D&G Tiara Saç Bandı / DIY: Dolce& Gabbana Tiara Headband


Sizlere daha önce de bahsettiğim gibi Sonbahar/Kış 2012  saç aksesuarlarında devrim yaratacak. ( bir önceki yazıma ulaşmak için buraya tık tık Hair jewelry 2012 ) Bunu düşünerek bugün sizlerle buna uygun bir projeyi paylaşmak istiyorum.
Dolce & Gabbana, bu trendi çok önceden moda showlarında kullanarak bizleri hayran bırakmıştı. Dürüst olmak gerekirse,  Dolce & Gabbana , Sicilya temalı sonbahar koleksiyonu büyüleyici  olmuştu.Barok tarzından esinlenilen kolleksiyonda , Kadife pelerinler, dantel elbiseler muhteşem Barok  aksesuarları ile zenginleştirilmişti. Benim en çok hoşuma giden parlak taşlar, inciler ve seramik güllerle süslu Tiara saç bantlarıydı. Bu nedenle bugün Kendin yap projesinde bu temayı kullanarak, kolay bir uygulama gerçekleştireceğiz.


As I mentioned in my previous post - Hair Jewelry Fall 2012 , the new Fall/ Winter season will hit the hair accessories. So  today I wanna share  with you  a DIY project inspired by gorgeous Dolce & Gabbana Tiara head band.
Honestly, how enchanting was Dolce & Gabbana‘s ode to Sicily in their fall collection? Velvet capes and lace dresses were accented by glorious Baroque-inspired accessories. The highlight for me was the ornate tiaras adorned with rhinestones, pearls, and the little ceramic roses. It’s a DIY that is easily mastered with the right supplies.


Gerekli malzemeler:
• siyah kadife saç bandı
• 15 - 20 adet seramik güller
• 8 - 10 adet inci
• 40 - 50 çeşit çeşit önceden belirlenmiş parlak taşlar
• Kürdan

You’ll need: 
 •a black velvet headband
 •15 – 20 assorted ceramic roses
 •8 – 10 assorted  pearls
 •40 – 50 assorted  rhinestones
 •a disposable container or popsicle stick
 •a handful of toothpicks


Tek kullanımlık bir kap içine küçük bir miktar  yapıştırıcı sıkın. Tutkal hızlı kuruması için az miktarda kullanmanız daha iyi olacaktır. Bir kürdan ucu kullanarak, en büyük seramik gül arkasına yapıştırıcıyı sürün.

Start by squeezing a small amount of glue into a disposable container or onto a wooden popsicle stick.  Using the tip of a toothpick, apply a dollop of glue onto the back of the largest ceramic rose.

En büyük seramik gülü bandın ortasına bastırın, yapışana kadar yaklaşık bir dakika bekleyin. Yapıştırmaya merkezden başlayın, ve sırasıyla parlak taşları ve diğer süsleri sıralamaya başlayın. Büyükten küçüğe sıralamak daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Press the ceramic rose in the center of the headband. Hold in place, for about a minute, until the glue sets. It’s best to start in the center with the largest ceramic flowers and rhinestones, and then gradually add smaller adornments down the middle of the headband.

Ortaya gelene kadar  parlak boncukları  eklemeye devam edin. Daha sonra,  daha büyük parçalar koyduğunuz merkezin dış kenarlarına sırasıyla inciler ve daha küçük seramik gülleri yapıştın.

Continue adding beads and rhinestones along the middle. Then, add pearls and ceramic beads to the outer rows starting with larger pieces in the center.


Çiçekler ve inciler alternatif bir model oluşturun.Taca yapıştırma devam edin

Create a pattern, alternating flowers and pearls. Continue gluing pieces to the headband . . .




Ve saç bandımız artık hazır! :)
And our band is ready! :)



2 yorum:

  1. Çok şık,denenmeli...

    YanıtlaSil
  2. Yapması da göründüğü üzere zor değil, öyleyse neden denemeyelim? :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...