Menu

3/29/2012

1920'lerin Flapper Stili / 1920's Flapper Style Turns back?


1920'lerde   kadınlar artık uzun ve sıkıcı etek boylarını bırakmışlardı.Bu değişikliğin en iyi  örneklerini flapper kadınları görebiliyoruz. Bu dönem artık bağımsızlık ve  eğlenmenin dönemiydi. Flapper'lar hem eğlenen hem de  bunu yaparken  kendilerine nasıl iyi bakacağını bilen bağımsız, sosyal kadınlardı. Onlar güçlü ve gizemli idiler, herkes onların arkadaşı olmak istiyordu.İsterseniz, 20'li yılların özgür ruhlu flapper'larına bir göz atalım.

1920's style saw women free from enormous skirts.  One of the best examples of this was the flapper. It was a time of cutting loose and having fun.  The flapper was an independent woman that knew how to have fun and look good doing it. She was strong and mysterious: everyone wanted to be her friend.  Let's take a look at the free-spirited flapper of the 20's.

1920'lerde Flapperlar, kısa etekler giyen,saçlarını kısa, caz müziği dinleyen "yeni nesil" olarak kabul edildiler. Toplum tarafından kadınların dışlanan davranışlarını; sigara içmek, otomobil sürmek, aşırı makyaj yapmak, seks gibi tabuları yıktılar.

The term flapper in the 1920s referred to a "new breed" of young women who wore short skirts, bobbed their hair, listened to the new jazz music, and flaunted their disdain for what was then considered acceptable behavior. Flappers were seen as brash for wearing excessive makeup, drinking, treating sex in a casual manner, smoking, driving automobiles and otherwise flouting social and sexual norms.

Bugünlerde Amerikan aktristlerde bu dönemin yansımasını sıklıkla görebiliyoruz. Son Golden Globe töreninde Charlize Theraon da hatırlarsanız bunu kullanmıştı. Kırmızı haliıda giydiği tuvalet ile  1920'lerin Charleston kızlarına sizce benzemiyor muydu?  İsterseniz hatırlayalım :)

In recent days we could see this trend  reflection often used by American celebrity stars. As you easily remembered from the last Golden Globe night's red carpet, Charlize Theron  dressed like 1920's Charleston girls. Lets make you remember :)

 
Eğer sizde 20'li yılların nostaljik, retro havasına bürünmek istiyorsanız, ilk öncelikle üç önemli kuralı kullanmanız gerekecek. Nedir bunlar: Şeffaf, krem tonlarında dantel elbise ,  Christian Louboutin metal uçlu loafer ayakkabılar, ve zıtlık yaratmak için kutu şeklinde bir clutch çanta. Son dokunuşlarda da vintage bir mücevher ve kırmızı bir ruj ile tamamlarsanız muhteşem olacağınızı garanti edebilirim. O zaman ne duruyoruz, hemen deneyelim ve farkımızı gösterelim. ;)

Channeling an ultra ladylike '20s throwback look, you need three style components: Sheer, cream lace dress, Pair metal-tipped Christian Louboutin loafers and a boxy clutch for a structured contrast. For the final touches, add chunky vintage jewelry and a bold red lip. And now, who you are waiting for? let's try and show others our difference ;)



My 1920's Flapper Combınatıon



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...